Designlampen: de meest voorkomende fouten!

Wanneer mensen een lamp uitzoeken voor hun woning dan speelt het design de grootste factor in de uiteindelijke keuze. Vaak weet men vooraf wat voor lamp men wil. Dat kan een lamp zijn voor op tafel, of een lamp die aan het plafond hangt.  Ook heeft men vaak al een bepaalde sfeer in gedachte waar de lamp aan moet voldoen. Denk aan een hele strakke modieuze lamp of een hele antieke lamp met bronzen kleuren. Wij zullen je uitleggen dat bij het uitzoeken van een lamp niet alleen het uiterlijk van belang is. Voorkom de fouten die anderen wel hebben gemaakt en laat je huis stralen met mooie lampen die ook praktisch nut hebben!

 

Lichteffect

Veel kunstenaars die niet gespecialiseerd zijn in lampen kunnen mooie lampen ontwerpen maar houden vaak geen rekening met het lichteffect. Het is belangrijk dat het licht naar bepaalde punten wordt gericht. Namelijk naar beneden en eventueel naar boven. Wanneer het licht voornamelijk naar de zijkanten wordt gericht kan je enigszins verblind worden. Om dit te voorkomen ben je genoodzaakt voor mat licht te kiezen terwijl dit misschien helemaal niet bij jouw zelf of jouw inrichting past.

Lichtdoorschijnend

Dat een lamp voldoende licht door moet laten is natuurlijk heel logisch. Toch zien we te vaak lampen met een prachtig en creatief ontwerp die zo weinig licht doorlaten dat je ruimte onvoldoende verlicht wordt. Dat is een klassiek voorbeeld waarbij meer aandacht aan design is besteed dan aan functionaliteit. Dit kan en mag nooit de bedoeling zijn en is dan ook de meest storende fout die we vaak tegenkomen.

Lichtpunten

Waar hang je die mooie lampen die je net gekocht hebt op? Een verkeerde locatie voor je lamp kan voor een hele andere sfeer zorgen dan je vooraf had verwacht. Zelf kiezen wij ervoor om ’s avonds in de ruimte de lichten uit te doen. Vanaf daar ga je bepalen waar licht het meest nodig is en waar deze het best tot zijn recht komt.

Als je deze tips tot je neemt weten wij zeker dat je een juiste lamp weet te vinden. Op directlampen hebben ze een mooi en breed aanbod.