Garagedeur onderdelen vervangen of de hele deur?

Een garagedeur kan over het algemeen jarenlang meegaan, mist je hem goed onderhoud. Dat onderhoud bestaat uit een aantal onderdelen waarover we je in dit artikel zullen informeren.

Het smeren van onderdelen

Een aantal onderdelen van de garagedeur zullen  beter blijven functioneren en langer meegaan wanneer je ze zo nu en dan smeert. Onderdelen die een periodieke smeerbeurt nodig hebben zijn onder meer de assen en de lagers van de deur. Kijk echter wel uit wanneer je de onderdelen gaat smeren, als je niet precies weet wat je doet, besteed het werk dan liever uit aan een garagedeur specialist. Op die manier weet je zeker dat het onderhoud correct wordt uitgevoerd en loop je geen risico op onnodige ongelukken.

Naast het smeren van onderdelen, is het ook goed om de garagedeur zo nu en dan een goede poetsbeurt te geven en de rails te controleren op viezigheid. Zo voorkom je dat je deur tijdens het openen en dichten wordt gehinderd door vuil. Het schoonmaken van de deur is op zijn beurt belangrijk om onder andere vogelpoep te verwijderen, dat de lak van de deur kan aantasten (als je het er te lang op laat zitten).

Naast het smeren en het schoonmaken, kan het zo zijn dat onderdelen hun beste tijd hebben gehad en je ze dient te vervangen. Ook hier is het belangrijk dat je dat alleen doet indien je weet hoe je dat veilig kunt doen. Weet je dus niet precies hoe en wat? Besteed het vervangen van garagedeur onderdelen dan ook uit aan een gespecialiseerd bedrijf.

Garagedeur vervangen

Soms is het onderhoud aan de garagedeur niet meer voldoende en dien je de hele deur te vervangen. Dat kan onder andere komen doordat de deur en de onderdelen zijn versleten door het jarenlange gebruik. Ook kan het voorkomen dat de deur begint door te roesten, er veren zijn gesprongen of onderdelen die vervangen moeten worden niet meer leverbaar zijn. Tenslotte kan het natuurlijk ook zo zijn dat je de garage voor andere doeleinden wilt gebruiken en je er bijvoorbeeld een hobby in wilt gaan uitoefenen. Stel dat je dan een deur hebt die niet geïsoleerd is, dan is het erg prettig als je bijvoorbeeld een geïsoleerde sectionale garagedeur laat plaatsen die ervoor zorgt dat het aangenamer wordt om in de koudere maanden in de garage je hobby uit te oefenen.