Hoe werkt een smartphone verkopen?

Iedereen wil graag geld besparen en het liefst zoveel mogelijk. Terwijl veel Nederlanders jaarlijks overstappen van energieleverancier of zorgverzekeraar om geld te besparen laat een groot deel nog steeds geld liggen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 38 procent van de Nederlanders niets doet met een mobiele telefoon die niet meer gebruikt wordt. Wat precies de reden hiervoor is kwam niet naar voren in het onderzoek maar waarschijnlijk denkt men er niet over na dat de mobiel nog geld op kan leveren. Een mobiel verkopen kost hiernaast niet veel tijd als je het bij een inkoper verkoopt. Hoe eenvoudig dit gaat lees je hieronder:

Vergoeding bekijken
De eerste stap is het bezoeken van de website van de inkoper. Vul je model en merk in zodat je op de juiste pagina terechtkomt. Op de pagina van je mobiel kun je aangeven hoe de staat van het toestel is. Werkt de mobiel nog en is er geen schade? Dan ontvang je het meest. Vul alles in en de vergoeding wordt direct getoond.

TIP: vergelijk de prijzen bij verschillende inkopers

Verzending
Als je akkoord bent met de vergoeding dan kan de mobiele telefoon per post verstuurd worden naar de inkoper. Dit kan gratis met een verzendlabel of envelop die je thuisgestuurd krijgt. Wanneer de telefoon bij de inkoper aangekomen is ontvang je een ontvangstbevestiging.

Controle en betaling
Na aankomst bij de verkoper wordt de telefoon grondig door de inkoper getest of het overeenkomt met wat je aangegeven hebt op de website. Als je ervoor hebt gekozen dat de inkoper alle data wist dan gebeurt dit na de controle. Als de test geslaagd is dan krijg je een bevestiging en ontvang je het geld zo snel mogelijk. De vergoeding wordt overgemaakt naar je bankrekening.