Industriële hanglamp met topdesign van 2017

Je ziet het in de meeste nieuwe wooninrichtingen al steeds vaker terugkomen. De industriële hanglamp is terrein aan het winnen en wordt steeds populairder voor het inrichten van een kamer. Naast de industriële hanglamp zijn er nog vele andere typen lampen waar deze industriële uitstraling terugkomt. Zo zijn de bureaulampen, tafellampen, wandlampen en schemerlampen steeds meer uitgerust met deze industriële look. De wooninrichting is sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en men zoekt steeds meer naar een unieke inrichting. De industriële look kan dan net dat stukje gevoel oproepen waar men naar op zoek is. Bij de industriële hanglamp zie je vaak de volgende materialen terugkomen:

  • Gietijzer
  • Zink
  • Aluminium
  • Hout

Uiteraard zijn er nog vele andere materialen te noemen en bestaan de meeste lampen ook uit een combinatie van verschillende materialen. De plek waar je zo’n lamp plaatst is natuurlijk ook een belangrijke afweging. Zo bepaal je eerst voor welke kamer de lamp bedoeld is en vervolgens voor welk onderdeel. Wil je bijvoorbeeld verlichting van de eetkamertafel in de woonkamer, dan is een hanglamp hoogstwaarschijnlijk de meest handige keuze. Wil je verlichting in de studiekamer op het bureau, dan kan je het beste kiezen voor een schemerlamp of een bureaulamp.

De beste omgeving voor een industriële hanglamp

Dit type lamp zal in 2017 een nog groter publiek trekken en dat komt door het contrast wat dit type lamp creëert in een ruimte. Mensen zijn op zoek naar hun eigen unieke omgeving en sfeer. Vaak zijn de meeste kamers op zo’n manier ingericht dat er gebruik wordt gemaakt van lichte kleuren, eenvoudige meubels en een niet zo’n drukke inrichting. Een industriële look past dan erg goed binnen deze minimalistische stijl. Zo creëer je een rustige omgeving met een stoere look.