Luxe hoeft niet duur te zijn

Iedereen houdt van luxe. Dat mogen we toch wel als evident beschouwen. Maar niet iedereen kan zich die luxe veroorloven, zo wordt aangenomen. Niets is echter minder waar. Zeker niet met betrekking tot Jacuzzi’s, whirlpools, spabaden of andere bubbelbaden!

Spabaden zijn tegenwoordig enorm in trek. Die groeiende populariteit is mede te danken aan een steeds gunstiger en diverser wordend aanbod, met voor ieder wat wils. In tegenstelling tot vroeger verschijnen er meer voordelige modellen op de markt, die het voor een grotere groep mogelijk maken te genieten van heerlijke wellness. Mocht hier geen bad tussen zitten dat binnen je budget past, dan zijn er altijd nog andere opties. Tweedehands spabaden bijvoorbeeld. Jacuzzi baden, whirlpools en spabaden worden – net als auto’s – vaak ingeruild voor een ander model. Hierdoor bestaat er tevens een enorm aanbod tweedehands modellen, waar de outlet van fonteynspas.com een mooie representatie van is. Dankzij dit aanbod kan iedereen zich een luxe spa veroorloven. Goed nieuws, want een spabad blijkt geen overbodige luxe, maar een investering in je gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Dat leggen we je uit.

Het spa effect
Spaden worden vaak geassocieerd met luxe en comfort. Terecht, want het is nou eenmaal heerlijk om in zo’n bad te dobberen. Maar dit imago doet afbreuk aan de vele andere voordelen van spabaden, die de baden bijkans verheffen tot een haast onmisbaar product. Zeker in deze drukke tijden. De baden zorgen namelijk voor veel ontspanning, die door alle stress en hectiek van alledag maar al te welkom is. Dit is in belangrijke mate te danken aan het warme water. De temperatuur hiervan ligt net iets boven de lichaamstemperatuur, waardoor alle spieren ontspannen zodra je in het bad plaatsneemt. Wanneer het lichaam ontspant, zal je ook mentaal gezien ontspannen. Zo goed zelfs, dat regelmatig gebruik van een spa bijdraagt aan een verbeterde slaapkwaliteit. Dit maakt fitter, scherper en dus nog weerbaarder voor stress.

Kamp je met reumatische klachten als spier- en gewrichtspijn? Dan heeft een spa nog een ander belangrijk voordeel voor je in petto. De bruisende massagejets zorgen namelijk voor veel verlichting van deze klachten. Evenals het water, dat een gevoel van gewichtsloosheid creëert en dus zoveel mogelijk druk van de spieren en gewrichten haalt. Spabaden maken het leven met dit soort klachten een stuk draaglijker. En dat is elke prijs waard, toch?