Tweedehands kleding

Het gebeurt nu steeds vaker. Het kopen van tweedehands kleding. Waarom nu ineens wel? Je hoort toch nog dat mensen het vies vinden. Maar is dat ook zo? 20 jaar oud maar nog wel van goede kwaliteit? Kinderen die snel groeien? Dat is het kopen van tweedehands kleding zeker nuttig. Tegenwoordig is iedereen bezig met het goed omgaan van de CO2-uitstoot, is daar tweedehands kleding goed voor?

Goedkoop

Het is zeer goedkoop, je bespaard veel geld ermee. Je hebt 2 verschillende soorten winkels een kringloopwinkel en een vintage winkel. Bij een kringloopwinkel valt de gemiddelde prijs heel laag zo scoor je bijvoorbeeld een T-shirt voor maar €3. Een vintage winkel is een winkel waar designer merken worden verkocht maar dan van 20 jaar oud.  Ze houden het zo lang vol om dat de kwaliteit heel goed is van deze kleding. Ook bij een winterjassen is het zeker heel goed voor de portemonnee om het in een kringloop/vintage winkel te kopen aangezien de winter nu er al snel aankomt. Maar toch snappen we het dat het leuk is om een middagje te shoppen en nieuwe kleding te kopen.

Andere regels bij tweedehands kleding

Let goed op bij het kopen van tweedehands kleding. Controleer goed of het niet beschadigd is voor dat je het koopt. Vaak bij tweedehandse kleding mag het niet meer geruild worden of terug gebracht worden. En met ruilen lukt het ook niet altijd omdat ze vaak maar 1 maat beschikbaar hebben.

 Voordelen van tweedehands

Dat het zeker te betalen is. Het is origineel dus dat je het heel weinig mensen ziet dragen. Dus niet zoals nu als je een nieuw shirtje bij de Zara hebt gekocht dat je het andere mensen in je omgeving ook ziet dragen. Als je van uitdagingen houdt dan is dit ook zeker iets voor jou. Want je moet goed kijken tussen tweedehands kleding. Met het kopen van tweedehands kleding ben je ook nog is goed bezig. Je bent duurzaam bezig. Want je recyclet kleding. Nieuwe producten produceren is slecht voor het milieu het produceren stoot veel CO2 uit. Dus je bent ook nog is goed bezig met het kopen van tweedehandse kleding.

Nadelen van tweedehands

Grote nadelen zijn dat je echt goed moet controleren op beschadigingen. Ander nadeel is dat ze maar vaak 1 stuk aanwezig is. Dus als je het item heel leuk vind maar helaas niet moet goed in staat is dan heb je pech.