Wat zijn de voordelen van een Sim Only?

Wanneer je voor een SIM Only gaat kiezen ben je al bewust van het feit dat de maandelijkse kosten een stuk lager liggen dan wanneer je kiest voor een regulier abonnement met een nieuwe smartphone. De provider hoeft immers geen smartphone gratis weg te geven en jij lost dus ook geen smartphone meer af. Je hebt nu enkel het abonnement wat je maandelijks moet betalen en dit is een direct besparing zonder al te veel moeite. Toch zijn er nog enkele andere voordelen te noemen waarom juist een SIM Only ook de juiste keuze kan zijn.

De prijs

Door te kiezen voor een sim only abonnement, kies je voor lagere kosten. In veel gevallen kan je erg veel geld per jaar worden besparen door over te stappen op een sim only abonnement. Door een SIM Only abonnement afsluiten voor 2 jaar kan  je wel tot 50 euro besparen.

Profiteren van concurrentie

Aangezien sim only steeds populairder wordt, verschijnen er ook steeds meer aanbieders op de markt. Ook op de telecommarkt geldt het principe van vraag en aanbod, hoe groter het aanbod hoe scherper de prijs. Met name de prijsvechters scheppen veel voordelen voor consumenten, je kunt tegenwoordig tegen zeer lage prijzen interessante sim only abonnementen verkrijgen. Door regelmatig te vergelijken kun je dus veel geld besparen, overstappen is namelijk erg makkelijk en kost vaak nog geen 5 minuten.

Overstappen

Het overstappen naar een andere sim only provider is erg makkelijk. Het aanvragen van een nieuw sim only abonnement kost vaak hooguit 5 minuten, dit omdat je alles vaak online kunt regelen. Ook kun je gewoon je telefoonnummer behouden en wordt door het nummerbehoud automatisch je ‘oude’ abonnement opgezegd. Na het overstappen krijg je van de nieuwe provider een simkaart toegestuurd, na het verwisselen van de simkaart kun je dus gewoon weer doen wat je altijd al deed, enkel de kosten zijn lager!

Je zit niet vast aan een bepaalde telefoon

Heb je een sim only toestel, dan neem je hier geen telefoon bij af. Dit betekent dat je niet vast zit aan een specifiek toestel, maar zelf kiest welke telefoon je wil gebruiken bij jouw abonnement. Heb je al een telefoon, dan kun je de simkaart van het sim only abonnement hier gewoon in stoppen om dit toestel te gebruiken. Heb je nog geen telefoon, dan koop je een nieuwe voor jouw sim only abonnement. Ben je dit toestel weer zat, dan kun je gewoon weer een nieuw toestel kopen. Je zit niet vast aan een bepaald apparaat, maar houdt alle vrijheid bij het kiezen van een telefoon om mee te bellen, sms’en en internetten.